Національно-патріотичний семінар

Національно-патріотичний семінар

14 листопада у Запорізькому обласному Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді «Грані» відбувся семінар з теми «Національно- патріотичне виховання як пріоритетний напрямок виховного процесу закладів позашкільної освіти».

 

У заході брали участь понад 60-ти педагогів – директорів, їх заступників, методистів, завідувачів відділів, керівників гуртків, які представляли заклади позашкільної освіти м. Запоріжжя та Запорізької області.

 

Про завдання системи національно-патріотичного виховання в закладах позашкільної освіти розповіла спеціаліст Департаменту освіти і науки ЗОДА Чурікова Л.В., а з науковим підходом та сучасним змістом такого виховання ознайомила присутніх старший викладач кафедри теорії виховання Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат соціологічних наук – Могілевська В.М.

 

Про досвід роботи з цього напряму в Центрі НТТУМ «Грані» розповіла завідувачка організаційно-масового відділу Лісняк Т.В.,  а тим, як проводиться аналогічна робота в закладах позашкільної освіти поділились представники з регіонів області.

 

Увазі присутніх було презентовано черговий випуск Збірника «Грані науково-технічної  творчості Запорізької  області», який присвячений темі семінару.

 

У практичній частині семінару для всіх учасників були проведені майстер – класи – презентації: «Національно – патріотичне виховання у народному художньому колективі Дитячо-юнацька телестудія «Грані»  від керівника цього колективу Еделя  М.Г. та «Виготовлення соняшника як одного з народних символів України»– від завідувачки методичного відділу  Бондаренко О.Б.

 

В цілому, семінар пройшов плідно за активної участі всіх присутніх, які по завершені заходу отримали сертифікати про участь.

 

 

Дивитися фото